Bizar genoeg is het dit jaar alweer dertig (!!!!!!!!!) jaar geleden dat de allereerste aflevering van het iconische Baywatch in Amerika op televisie te zien was. Tussen 1989 en 2001 was de originele reeks een groot succes. Maar goed, dat betekent wel dat er inmiddels van die strakke lijven van toen vrij weinig meer over is.

Hoewel, Pamela Anderson bewees met haar cameo in de filmversie van Baywatch uit 2017 dat met gezond eten, veel sporten, een bak make-up én een briljante plastisch chirurg enigszins goed opdrogen nog best tot de mogelijkheden behoort. Ondanks dat de zwaartekracht het ook hier uiteindelijk won van het mes. 👱🏻‍♀️🌊 En stiekem geldt dat ook als je David Hasselhoff heet.

Voor suckers zoals ik die blijven hopen op een (kansloze) comeback van het origineel was de Baywatch-film uit 2017 misschien niet het ultieme resultaat, maar een prima opvullertje. Al was het maar om Zac Efron keer op keer met zijn zongebruinde lijf over het strand te zien rennen. Dat de acteerprestaties beneden alle pijl waren, laat ik hier maar even achterwege.

Deze week heeft Baywatch z’n weg gevonden naar Netflix, waar ie overigens thuishoort, dat was absoluut geen tripje naar de bioscoop waard. Maar voor een koude winterdag om even weg te dromen naar het zonnige paradijs van de onbezorgde Baywatch-tijden is ie meer dan prima.