Het gaat een bijzondere dag worden: 2 oktober 2018. Op de dag dat RTL 4 precies negenentwintig jaar bestaat beginnen de opnames van één van de meest iconische series uit hun geschiedenis weer: Kees & Co. krijgt na twaalf jaar afwezigheid een nieuwe reeks afleveringen. RTL bevestigt de geruchten die al een tijdje gaan. Het negende seizoen zal via Videoland en RTL 4 te zien zijn dit najaar.

Heerlijk vind ik dit nieuws. Niet alleen omdat de revival-trend hiermee gezellig overgeslagen lijkt te zijn naar Nederland, ik ben wel benieuwd hoe het Kees Heistee anno 2018 vergaat. Simone Kleinsma speelt -uiteraard- weer de hoofdrol, de rest van de cast is volledig nieuw. Simone heeft het in RTL Boulevard zelfs over een ‘volledig nieuwe serie’. Al kan ik me niet voorstellen dat buurvrouw Sonja of kinderen Anne en Rudie niet af en toe langswippen, al is het maar voor één aflevering. Maar misschien is dat de fanboy in mij die spreekt.

En het is natuurlijk een hartstikke slimme zet van RTL, want dat iconische sitcoms uit de jaren negentig het weer prima doen bewijzen de Amerikaanse revivals van Roseanne en Will & Grace wel, die alle kijkcijferrecords daar verpulveren. En nu nog even lekker oefenen op dat bekende begindeuntje, heerlijk! Ik heb mijn kaartjes voor Kees & Co. twee punt nul al binnen, dit stukje tv-geschiedenis wil ik ab-so-luut niet missen!