Het is een onomkeerbaar proces bij actrices uit populaire soapseries: het-niet-ouder-willen-en-mogen-worden-proces. De verhalen uit het verleden zijn eindeloos, maar nu is zelfs de hysterisch bekende Brooke Logan uit The Bold and the Beautiful de dans niet ontsprongen. Want eind jaren tachtig was ze nog zo:

Onlangs zag ik haar op deze manier in The Bold and the Beautiful verschijnen. Au, dat deed oprecht pijn aan m’n oogjes:

Waar het precies door komt is me een raadsel. Je zou toch denken dat een soap de doorsnee van de bevolking zou moeten bevatten. In Britse soaps is dat ook daadwerkelijk het geval, in de Amerikaanse versies is het eigenlijk vooral een kopie van het leven in het oppervlakkige Hollywood. En daarom voelt actrice Katherine Kelly Lang de noodzaak om zich met haar zesenvijftig lentes compleet strak te laten trekken. Met alle dramatische gevolgen van dien. Want op de foto’s lijkt het misschien nog wel wat, op bewegend beeld ziet het er bloedstollend eng uit.

En helaas is Katherine niet de eerste met het syndroom… Ik heb een persoonlijke top drie samengesteld met de meest mislukte plastische ingrepen uit de soapwereld.

Hunter Tylo – The Bold and the Beautiful

Lisa Rinna – Days of Our Lives

Joan van Ark – Dallas

Uiteindelijk beginnen ze ook allemaal op elkaar te lijken. En dus zijn ze gewoon inwisselbaar geworden. Dat lijkt me actrice toch ook niet echt de bedoeling. Rust zacht mooie dames.