Twintig jaar geleden werd de allereerste aflevering van Sex and the City uitgezonden via de Amerikaanse betaalzender HBO. Inmiddels zijn we zes seizoenen en twee films verder en lijkt het er tegenwoordig op dat het vooral nog No Sex and the City is. Een vervolg lijkt er met de haat en nijd achter de schermen niet langer in te zitten. Gelukkig kunnen we heus nog twintig jaar teren op de oude meuk. Die we maar al te goed kennen.

Maar wáár dan? In het tegenwoordige landschap van de on demand-diensten zie je soms de bomen het bos niet meer. Ik zocht het voor je uit. Om met het slechte nieuws te beginnen: Sex and the City 2, de laatste bioscoopfilm is nergens (meer) te bekijken. Netflix bood ‘m een paar jaar geleden nog aan, maar daar is ie verdwenen. De originele tv-serie is nog wél te zien, maar alleen voor Ziggo-klanten via HBO On Demand.

En de eerste bioscoopfilm dan? Die is dan weer bij Videoland te vinden. Waarom nummer twee daar dan niet staat is me een raadsel, maar ja, die was toch het slechtste van allemaal. De eerste was nog prima te pruimen. Dus mocht je een tripje to memory lane willen nemen, veel plezier! Je weet nu wat de opties zijn!