Ik ben gek op LINDA.TV. Love love love it dat het gemiddelde programma zo’n zeven minuten duurt. Dat is ongeveer net zo lang als mijn spanningsboog, dus perfect. Laatste wapenfeit is OFFLINE, een programma van Jelte Sondij waarin vijf telefoonverslaafden 72 uur op digitale detox gaan in een boshuisje.

De vijf kandidaten komen op de locatie -het altijd sprankelende Otterlo- zonder dat ze weten wat ze te wachten staat. De casting is briljant, want een blogger, een eigenaresse van een kookschool, een eigenaar van een schoonmaak- en glazenwassersbedrijf, een social media beheerster en een plus size-model/personal shopper/visagiste/zelfbeeldcoach hebben qua werk ook nog eens een éxtra kutgevoel als ze zonder mobieltje komen te zitten. Al irriteren deze hipstertypes me ook mateloos, er had best een aan Candy Crush Saga-verslaafde huisvrouw met zeven kinderen tussen mogen zitten wat mij betreft.

Hoe dan ook, in aflevering één krijgen we alleen nog maar een voorstelrondje te zien en natuurlijk het grandioze moment dat de telefoons in de kluis gaan. Een halve minuut zonder mobiel lukt eigenlijk niet, laat staan de 72 uur die nog volgen. Ik kijk dus reikhalzend uit naar de tweede OFFLINE, want dat er drama gaat plaatsvinden is geen gok, dat is gewoon een feit.

Elke donderdagmiddag om 15:00 uur is er een nieuwe OFFLINE te vinden op LINDA.TV!