Het is tijd om je ordinaire huispakken weer uit de mottenballen te halen en je ordinaire tv-kijkavondjes met je vriendengroep nieuw leven in te blazen: MTV heeft namelijk een nieuwe reeks Jersey Shore aangekondigd. Het voormalige muziekkanaal deed dat tijdens de première van Floribama Shore, de zoveelste wederopstanding van het format.

Het goede nieuws is dat de originele castleden Pauly D, JWoww, Vinny, Ronnie, Snooki en The Situation allemaal te zien zijn het zogenaamde Jersey Shore Family Vacation, waarvan de eerste aflevering in 2018 op de buis moet verschijnen.

De hoofdpersonen in Jersey Shore woonden samen in een huis aan de oostkust van Amerika en daar ging het er op z’n zachtst gezegd nogal wild aan toe. Er werd veel gedronken, geschreeuwd, gefeest en gesekst. De serie liep van 2009 tot 2012 en bereikte zo’n 9 miljoen kijkers per aflevering. Het was dé serie waar Oh Oh Cherso op gebaseerd was, al zullen de producenten dat formattechnisch nooit toegeven.

Er werden al eerder spin-offs van de show gemaakt, zoals Snooki & JWoww en The Show With Vinny. Ook internationaal was Jersey Shore een kijkcijferkanon. En in een tijd dat MTV werkelijk waar geen deuk meer in een pakje boter slaat is het misschien de weg van de minste weerstand om terug te grijpen naar de successen van weleer, het is tenminste een weg.