Ik volg Louisa Janssen al héél erg lang. Maar echt héél erg lang. Sinds haar deelname aan respectievelijk Idols en My Name Is besloot ik dat het wel eens een interessant personage om in de gaten te houden zou zijn.

En dat deed ik dan ook trouw. Nog voordat de vlogs hun grote doorbraak op Het Internet beleefden, maakte Louisa (geboren als jongen Lowieke) ons al op regelmatige basis deelgenoot van haar belevenissen van alledag. Zoals bijvoorbeeld haar geslachtsverandering.

Rond 2013 brak Louisa na het succes van haar YouTube-filmpjes door bij het grote publiek. Al maakte ze eerst nog haar opwachting bij Patty Brard in het RTL 5-programma Liefde, Lust of Laten Lopen.

Ook in talkshows werd Louisa plotseling in behoorlijk graag geziene gast.

En tsja, dan krijg je natuurlijk binnen mum van tijd een enorme fanbase. Eén van de wat bekendere fans is Fred van Leer. Hij gaat dan ook graag met de rondborstige Louisa op stap.

TLC weet Louisa uiteindelijk aan zich te binden en geeft haar, samen met grote liefde Rosanna (geboren als meisje en in het proces om jongen te worden) een eigen serie. Beginnend met het verhaal over hun transgender liefde, volgt er een serie over hun huwelijk en nog een reeks afleveringen over de zoektocht naar hun roots.

Inmiddels is het bijzondere koppel behoorlijk ver gekomen. Van scheldpartijen en pesterijen op straat, tot een bizar doorsnee en gelukkig gezinsleven. Het stel werd onlangs ouders van zoonlief Mikai. TLC was uiteraard bij élke stap van de zwangerschap en de bevalling aanwezig en pleurt al die beelden nu bij elkaar in Louisa & Rosanna: De Babyspecial.

Hoe hysterisch, over de top en irritant soms ook, ik heb diep respect voor deze mensen. Die hun leven inrichten zoals ze dat zelf willen, zonder zich tegen te laten houden door enige tegenwerking van de maatschappij. Heerlijk vind ik dat. Ik zit dan vanavond vol trots met een pak beschuit met muisjes te kijken.

Louisa & Rosanna: De Babyspecial zie je vanavond om 20:00 uur op TLC.