Oké. Waarschijnlijk herinner je deze écht niet meer. Maar kijk gewoon eventjes naar de opening credits van de klassieke sitcom The Facts of Life die tussen 1979 en 1988 te zien was en daarmee één van de langstlopende comedyseries in Amerika is.

En je kunt het je bijna niet voorstellen: niemand minder dan Leonardo DiCaprio en Jessica Biel werken in het diepste geheim aan een remake van The Facts of Life. In de jaren tachtig was de spin-off van Diff’rent Strokes mateloos populair. En ook zijn tijd ver vooruit. De sitcom draaide om een kostschool voor meisjes, die te maken kregen met allerlei problemen zoals drugsgebruik, eetstoornissen en prestatiedrang.

Leonardo en Jessica gaan volgens Deadline via hun productiemaatschappijen samenwerken met Sony TV om The Facts of Life terug naar de beeldbuis te brengen. En dat is geen gekke zet, One Day at a Time werd vorig jaar ook met succes teruggehaald naar Netflix. Daarbij was het concept uit de jaren zeventig en tachtig door de makers wél lekker opgefrist naar het nu. De eerste twee seizoenen werden prima ontvangen en een derde reeks is in de maak.

Na Will & Grace, Roseanne, Murphy Brown en ALF hebben we het hier over de zoveelste sitcom die teruggehaald dreigt te worden. Al gaat het hier -waarschijnlijk- dus niet om een vervolg. Desalniettemin: als iemand een doosje creativiteit over heeft, stuur die dan asap naar Hollywood. Please!