Het is behoorlijk leeggelopen bij RTL 4, maar aan de overkant is het inmiddels gezellig druk. Want met de komst van Johnny de Mol, Gordon, Wendy van Dijk en Linda de Mol zou je denken dat de programmapakketten voor de bestaande presentatoren bij SBS 6 toch wat afslanken. Irene Moors en Kees Tol zagen hun contracten al als sneeuw voor de zon verdwijnen, wie is de volgende? En wie maakt er nu eens de omgekeerde overstap van zes naar vier? Ik heb alvast een wensenlijstje samengesteld van mijn favoriete drie types die de gelederen bij RTL 4 wat mij betreft bést mogen komen versterken.

Winston Gerschtanowitz

Nog niet zo héél erg lang bij RTL 4: twee jaar geleden verruilde hij RTL Boulevard voor een aantal semi-succesvolle studioprogramma’s bij SBS 6. Dat begon met Wat Vindt Nederland, maar dat is inmiddels voor de twee keer ter ziele gegaan. Ook Mensenkennis scoorde (vooral het tweede seizoen) behoorlijk onder de maat en ik verwacht niet dat daar (helaas, vond het enig) een nieuwe reeks van in bestelling gaat. Blijft The Wall nog over, maar ja, voor een paar afleveringen per jaar daarvan presenteren had ie net zo goed bij RTL 4 kunnen blijven. Wat ie bij RTL zou eventueel zou kunnen doen? Een leuke talentenjacht of een quiz á la Weet Ik Veel.

 

Leonie ter Braak

Ook eigenlijk pas een nieuweling in het SBS 6-pand: Leonie ter Braak. Begin 2018 verliet ze na vijf jaar trouwe dienst Goedemorgen Nederland van WNL om bij SBS 6 meer de diepte in te gaan met human interest-programma’s. Dat lukte met Marktplaats en Wat is de Uitslag? nog niet héél erg lekker als je het mij vraagt. Hoewel dat laatste een leuk programma was, vond ik het meer lijken op een itempje uit Koffietijd. Daarover gesproken: zou ze énig kunnen doen bij RTL 4, of beter nog: 5 Uur Live, afwisselend met Daphne.

 

Viktor Brand

Tenslotte wel een gouwe ouwe uit de SBS-sterrenstal: Viktor Brand. In een vorig leven overigens ooit wel mooi begonnen bij RTL 4 met het programma Tennis Report. In 1998 kwam ie bij zes terecht en daar heeft Vik het blijkbaar nog steeds naar zijn zin. Terecht dat ze hem daar houden, voor de presentatie van Klasgenoten en Mr. Frank Visser Doet Uitspraak hebben ze met hem goud in handen. Eigenlijk bijna on-SBS als je het mij vraagt. Snel naar RTL 4 komen dus, als ie dan maar wel zijn programma’s én Frank Visser meeneemt.