Ongelofelijk eigenlijk dat het dit najaar alweer 30 jaar geleden is dat Telekids het levenslicht zag bij RTL. Op 2 oktober 1989 begon het avontuur om precies tien jaar later op 2 oktober 1999 te eindigen. Hopelijk doet RTL op zender nog iets aan deze bijzondere pijlpaal, het is toch een uniek stukje geschiedenis van de commerciële televisie in Nederland.

Wat er in íeder geval staat te gebeuren is een enige echte en pittige Telekids-expositie in Het Museum van de 20ste Eeuw in Hoorn. Met niet alleen de leukste fragmenten uit tien jaar Telekids, maar óók met spulletjes uit die tijd. Klein probleem: niet alles is bewaard gebleven. Veel spullen zijn geveild tijdens de laatste aflevering in 1999 en het zou natuurlijk toch leuk zijn om die óók te kunnen laten zien. Zoals dit iconische beest:

KAATJE, BEN JE BOVEN?Voor de Pittige Telekids-Expo in het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn is de organisatie…

Geplaatst door Telekids op Woensdag 27 februari 2019

 

Dus heb je de gouden tip? Of tenminste een aanwijzing: neem dan even contact op. Ik kijk hier nu al intens naar uit.

Forever Telekids: De Telekids Veilingstukken (1999)

Ontwikkelingen in onze zoektocht naar de oude en voor het goede doel verkochte Telekids-attributen!In 1999 werd ten bate van Stichting Kinderhulp een veiling gehouden, enerzijds voor een goed doel en anderzijds om het erfgoed onder de fans te verdelen. Zoals Carlo het elders in die laatste uitzending zei, "Ze slaan de decors hier een paar jaar op, daarna zegt iemand 'Maar dat komt toch niet meer terug?' en dan gooien ze het echt weg", dus op deze manier bleef toch het grootste gedeelte bewaard…Heb je na al die jaren nog één van deze objecten in huis? Wij (en het Museum van de Twintigste Eeuw) horen het graag! #PittigOpsporingsbericht #ForeverTelekids #TelekidsForever #10JaarTelekids #EnArnieHeeftErOokOpGezeten

Geplaatst door Telekids op Donderdag 28 februari 2019