Een spannende dag maandag voor SBS 6. De start van 6 Inside met Albert Verlinde en Jan Versteegh luidt een opgefriste vooravond voor de kwakkende zender van John de Mol in. Die show begint om 18:00 uur en om te zorgen voor een wat betere lead-in heeft SBS 6 een grandioos programma bedacht om voor 6 Inside te programmeren. Werkelijk uniek en nog nooit eerder vertoond: het kookprogramma Wat Eten We.

Televisiechef Roberta Pagnier (bekend van 24Kitchen en Carlo’s TV Café) zet elke werkdag een makkelijke maaltijd op tafel. Platgesponsord door Jumbo, waar alle recepten en ingrediënten direct af te halen zijn.

Gaat er al een belletje rinkelen? Waarschijnlijk wel, want het concept is zou oud als de weg naar Rome. Koken in Koffietijd en de 5 Uur Show, Koken met Sterren, we koken als sinds het stenen tijdperk op televisie. Sterker nog: übertelevisiechef Raya Lichansky heeft ’t dankzij haar item Wat eten we Vandaag? In Koffietijd met het aanstelijke intromuziekje naar een ultiem niveau getild in de jaren negentig.

Raya is met pensioen, dus is Roberta voor het clichématige format aangetrokken. Ik vind het een vrij armoedige stap, waarbij de creativiteit weer énorm ver te zoeken is. Met koken ga je de oorlog écht niet meer winnen op dat tijdstip.

Wat Eten We zie je elke maandag t/m vrijdag tussen 17:30 en 18:00 uur op SBS 6.