Hoi. Dit is Pulp. Het online thuis van Eric de Munck. Een 35-jarige entertainmentjournalist uit Arnhem, een uit de klei getrokken provinciaaltje dus. En een trotse! Getrouwd met mijn grote liefde Silas en vader van onze prachtige zoon Stach. Pulp is je dagelijkse portie tegengif van alle serieuze shit in de wereld. Ik schrijf over televisie. Nieuwtjes, recensies of columns. Want televisie is niet alleen mijn werk, het is mijn passie, mijn alles, mijn zijn. En dat is niet eens overdreven. 📺

Als kleine Eric was ik al in de weer met schriftjes, een eigen studio, zo’n vintage microfoon en talloze VHS-banden. Een carrière in de journalistiek, dat moest en zal het worden. Gelukkig ben ik één van die gevalletjes waar dat gelukt is. Zo’n type waarvan dromen wél uit lijken te komen. De afgelopen jaren werkte ik onder andere voor Barend & Van DorpRTL BoulevardDe Slimste Mens van NederlandIdols, Ik Hou van HollandHolland’s Got TalentMy Name IsWie van de Drie, Carlo’s TV Café en RTL Late Night. Van (eind)redacteur tot verslaggever en van beeldredactie tot web, ik heb zo’n beetje alles gedaan en gezien. Daarnaast schreef ik lange tijd over entertainment, televisie en film voor Veronica Superguide en NU.NL Tegenwoordig kun je me als entertainmentdeskundige beluisteren op NPO Radio 2 en begluren via RTL Boulevard. Buitenlandse verhalen zijn daarbij mijn specialiteit.

Met Pulp hoop ik een platform te kunnen bieden voor allround televisiemeuk, geschreven met liefde door iemand die er verstand van heeft. Want dat heb ik. Happy Reading! 

O. En als je ergens kritiek op hebt, laat me dat dan weten. Ik kan steeds beter incasseren. Of als je een foutje tegenkomt, dan graag ook. Trouwens lieve woorden mogen ook altijd mijn richting op! postbus@ditispulp.nl is het loketje. Of kijk anders hier eens.