Kijkers die nog niet bekend waren met het concept van Paleis voor een Prikkie hadden gisteravond wellicht het idee naar Jiskefet te zitten kijken ‘op zes’. Niets is minder waar: Frank en Rogier zijn namelijk misschien hysterisch en over de top, het is wel écht. De twee steenrijke levensgenieters hebben de opdracht om voor 250 euro een armoedig huis van een even armoedig gezin op te knappen. En dat doen ze altijd met enthousiasme en zonder enig vooroordeel. En dat is -samen met het feit dat je zo’n metamorfoseprogramma toch áltijd tot het einde wil zien- ‘t succes van Paleis voor een Prikkie.

Ook in de tweede reeks, die met 552.000 van start is gegaan, wat magertjes als je het mij vraagt, springen de twee weer op de bres om kansarme gezinnen te helpen. Maar inmiddels draait het nu stiekem vooral om de twee luxepoesjes, eigenlijk de enige reden van het kijken. Zo’n make-over is dan gewoon de bonus. Dat merken andere tv-makers natuurlijk ook, zo waren ze al eens te zien in De TV Kantine

En ook in RTL Boulevard zorgden Frank en Rogier weer voor een flink stukje vermakelijke televisie tijdens een interview.

Ik hoop dat ondanks alle veranderingen ‘op zes’ deze twee typetjes gekoesterd zullen worden. Het is namelijk écht geen showtje wat je ziet. Frank en Rogier zijn twee mensen die -hoe overdreven ook- gigantisch veel passie hebben voor hun vak en daarnaast ook nog eens kunnen genieten van het maken van vermakelijke televisie. En dat ze daar dan nog mensen mee helpen ook, is voor iedereen een win-win-situatie. Love it.

Paleis voor een Prikkie zie je elke zondagavond om 20:30 uur op SBS 6.