Het afgelopen tv-seizoen was niet de makkelijkste tijd voor Gordon. De reacties op de finale van zijn Gordon Gaat Trouwen waren verschrikkelijk en hij liep daardoor ook nog eens een Televizier-nominatie mis. Daarnaast was de kritiek op zijn boek óók niet mals en had ie daarna de zoveelste ruzie met Gerard Joling. Maar inmiddels lijkt het weer wat rustiger aan het front. Hij doet ‘t weer met Geer in The Voice Senior en nog met succes ook. En ook al vertrekt Gordon begin volgend jaar naar SBS 6, hij krijgt ‘t nog behoorlijk druk in zijn laatste maanden bij RTL 4. Het nieuwe Screentest is onderweg, maar eerst was het de beurt aan Gordon in Wonderland.

Om met het slechte nieuws te beginnen: de originaliteitsprijs krijgt Gordon in Wonderland natuurlijk niet. Het AVRO-programma Paradijsvogels zocht in de jaren negentig óók al excentrieke Nederlanders op. Maar ja, inmiddels is er weer een nieuwe generatie opgestaan, dus het kon wel weer zullen de programmamakers gedacht hebben. Een logische conclusie trouwens, want in een tijd van social media en jezelf verschuilen achter je gordijnen, krijgen we niet vaak meer een kijkje bij mensen thuis. Want wie wil nou niet álles weten over de net overleden transgenderkoe van ene Norma. Dankzij de eerste Gordon in Wonderland weet je dat nu dus.

En dit is toch wel Gordon op zijn best. Gewoon zichzelf. Omgeven door mensen die ook een tikkeltje anders zijn als de rest, net als de goedlachse presentator zelf. En waar zijn eigen ego dus meer op de achtergrond kan staan, in plaats van dat ie zijn eigen onzekerheid met allerlei flauwe grappen moet verbergen. Een prima aanvulling voor de zender, maar ja, dat verhuist natuurlijk straks mee naar SBS 6. Een echte knaller was Gordon in Wonderland met 681.000 kijkers nog niet, kijkers moest vast wennen aan een menselijk ogende Gordon.

Gordon in Wonderland zie je elke woensdag om 20:30 uur bij RTL 4.