Er waren avonden dat het nieuws zo saai was dat je je er plichtsgetrouw maar doorheen wist te worstelen. Gelukkig was er tijdens het RTL Nieuws één lichtpuntje. Of nou ja, eigenlijk twee: Pepijn Crone en Pim Sedee. Verslaggevers die het hele land doorkruisten om verhalen te vertellen. Ik vond vaak dat hun ogen al genoeg te vertellen hadden, dus verdiepte me daar liever in. Maar Pepijn is als enige overgebleven omdat Pim Sedee een jaar geleden besloot om RTL te verlaten voor Telegraaf VNDG, het platform van de krant van Wakker Nederland.

Eeuwig jammer vond ik dat, want ik had ernstig het gevoel dat zijn echte tijd bij RTL Nieuws nog wel zou komen. Er was namelijk niemand die grote sportevenementen zoals de Olympische Spelen kon verslaan zoals Pim dat deed. Wederom hebben mijn matige interesse voor sport en de twinkeloogjes van Pim daar wat mee te maken, maar dit geheel terzijde. Pim wilde meer en ging het grote avontuur tegemoet bij De Telegraaf.

Lange tijd had ik ‘t gevoel dat Pim met extreem vroeg pensioen was gegaan, aangezien de beste man nergens meer te zien was. Het tv-experiment van De Telegraaf zit namelijk nog steeds niet in mijn dagelijkse systeem verwerkt. En met alle respect, de laatste feitjes over nieuws en sport hoor ik juist liever van non-Telegraaf-bronnen.

Maar goed, Pim komt nu ook weer met een nieuw, eigen programma op de proppen. Dat deed ie overigens al eerder met Weggegooid Geld (nee, dat was géén realityserie over het platform zelf), de titel van zijn verse pareltje is Verborgen Gebreken. En mocht je nou meteen denken aan de gelijknamige Net5-serie met Jennifer Hoffman in de hoofdrol, dan zit je redelijk goed. Die dramaserie ging namelijk over het wel en wee van jonge makelaars, Pim duikt met zíjn Verborgen Gebreken in de wereld van gedupeerde huizenbezitters. Samen met experts probeert ie mensen die gigantische problemen met hun droomhuis hebben op te lossen. Pim is daarmee een soort heilige van de huizenwereld geworden, hij wil de mensen namelijk écht helpen vertelde hij tijdens een interview bij 5 Uur Live. En als Pim dat zegt, dan geloven we hem op zijn betrouwbare oogjes.

Ik vind het geheel van Verborgen Gebreken nogal goedkoop ogen. Daarnaast is dit echt al het duizendste programma over huizen en de drama’s die daar soms bij komen kijken. Voor een vernieuwend online platform had ik persoonlijk meer verwacht. Maar hé, het is met Pim en de afleveringen duren maar een paar minuten. Dus ik ga er maar eens voor!

Sinds vandaag is er elke woensdag een nieuwe aflevering van Verborgen Gebreken te zien op Telegraaf VNDG.