Zo’n 2,7 miljoen mensen genieten dagelijks van hun portie pus-plaatjes omdat ze het officiële account van dermatoloog Sandra Lee, aka Dr. Pimple Popper, op Instagram volgen. De meest gore en ranzige plaatjes van het uitknijpen van puisten komen daar voorbij. En hoewel het écht een kwestie is van love or hate, heeft TLC er nu eindelijk een tv-programma van gemaakt.

https://www.facebook.com/TLC/videos/10160583800735173/

 

De eerste aflevering was gisteren in Amerika op de buis en had meteen een aantal flinke pareltjes voor ons in petto. Van Melissa, die een soort grapefruit-puist in haar nek heeft, tot Tyler die verschillende plekjes in zijn gezicht wil laten checken.

https://www.facebook.com/TLC/videos/10160584496625173/

 

Ik weet niet of het de bizarheid van de aandoeningen is, of juist de ontwapende aandacht van dokter Lee, ik kan hier geen genoeg van krijgen. Als bij een auto-ongeluk eigenlijk, je wéét hoe heftig de beelden zijn, maar je blijft toch kijken.

In Nederland moeten we nog héél eventjes geduld hebben, Dr. Pimple Popper maakt op 16 augustus om 21:00 uur voor het eerst haar opwachting op TLC. Vroeg eten die dag is mijn advies.