I got the Juice.
Zoek

Praise Be.

Het zal na vandaag eventjes afzien worden voor veel seriefans: de laatste aflevering van de tweede reeks The Handmaid’s Tale staat namelijk op Videoland en daarmee sluit de serie weer een knetterend goed seizoen af. The Handmaid’s Tale won namelijk als eerste streaming-serie ooit een Emmy en dat is écht niet voor niets.

Eerlijk is eerlijk, ik moest er echt eventjes inkomen, een aantal vrouwen met witte kappen op en rode gewaden aan, waar was toch al dat gedoe over? Maar de manier waarop de onderdrukking van de vrouw en de totale machteloosheid tijdens alle gebeurtenissen in de serie worden weergegeven zijn echt adembenemend aangrijpend. Een serie grijpt je niet zo snel bij de keel als The Handmaid’s Tale.

De finale van het tweede seizoen roept weer allerlei vragen op, waardoor er materiaal genoeg is voor een derde. Die is door de Amerikaanse on demand-dienst Hulu dan ook al aangekondigd. De eerste twee reeksen waren vanaf april te zien, dus we moeten waarschijnlijk ook dit keer weer tot het voorjaar geduld hebben voor de nieuwe belevenissen van June en de anderen. Blijft wel de vraag hóe lang de houdbaarheidsdatum van The Handmaid’s Tale is. Want hoe briljant ook, de kanteling tussen de vrouwen en de machtsstrijd in Gilead is volledig losgebarsten, dus ik hoop vooral dat ze een happy end niet té lang gaan uitrekken. Zeker niet omdat het originele verhaal slechts één boek beslaat. Voor dovemansoren waarschijnlijk, want showrunner Bruce Miller zegt: “I roughed it out to about 10 seasons when I was first working on it”. Dus we hebben nog wel eventjes te gaan ben ik bang. Dan moet het niveau wel écht goed blijven, daar gaat ‘t vaak mis.

En mocht je de serie nou nog stééds niet gezien hebben? Dan stel ik voor om het eerste druilerige weekend van deze zomer daarvoor in te ruimen. You won’t be sorry. Praise be.

1 Comment
  1. Anita

    12/07/2018 11:36

    May the Lord open.

Leave a Comment