Stel je voor: 7th Heaven, Dawson’s Creek, Everwood en Gilmore Girls door de blender gehaald. En aangevuld met een zoetsappiger dan zoetsappig sausje. Dat is de nieuwe Netflix-serie Chesapeake Shores. Deze serie over een gescheiden zakenvrouw met twee dochters die terugkeert naar het dorpje waar ze opgroeide om haar zus te helpen in haar B&B voldoet aan alle clichés. Veel te mooie mensen, gezapige dialogen én Jesse Metcalfe die de hete hunk van het stuk speelt. Chesapeake Shores debuteerde in 2016 al op het Amerikaanse Hallmark Channel en was toen -vooral bij vijftigplussers- een gigantisch succes. De eerste twee seizoenen zijn sinds dit voorjaar al via Netflix te bekijken, elke vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van het derde.

Oké, deze serie voldoet absoluut niet aan de hoge standaard van een gemiddelde Netflix Original. Chesapeake Shores is vooral een gigantische knipoog aan de familiedrama’s van weleer, waar we er -op The Bold and the Beautiful na- eigenlijk veel te weinig van hebben tegenwoordig. En het is daarnaast ook wel eens een verademing om naar een nietszeggende boekverfilming te kijken. Die dunne Bouquet-roman tussen je zware kost op vakantie zeg maar. Even wegdromen bij het leven wat we allemaal wel zouden willen: terugkeren naar huis waar níets veranderd is en iedereen voor eeuwig jong blijft. Dit gaat een heerlijke herfst worden, knetterend haardvuurtje erbij en gaan.

Seizoen één en twee zijn beschikbaar op Netflix, elke vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van seizoen drie online!