Je krijgt tijdens de kerstdagen toch altijd de nodige zooi over je heen gestrooid afgaande op de televisiegids. Programma’s en films waarvan je dácht dat ze voor eeuwig de omroeparchieven in waren verdwenen, maken toch ineens hun terugkeer op het scherm. Maar niets, werkelijk niets wat je in Nederland deze week voorgeschoteld krijgt is zo slecht als de kerstspecial van de realityserie van Jessica Simpson en Nick Lachey uit 2004.

Nick Lachey & Jessica Simpson’s Family Christmas Special is de volledig naam van het meesterwerkje dat in 2004 voor het eerst door de Amerikaanse zender ABC uitgezonden werd. Op primetime zagen we de fictieve avonturen van zangeres Jessica Simpson en haar (toen nog echtgenoot) Nick Lachey, tevens zanger. Naast hun beiden carrières waren ze bij het grote publiek ontdekt dankzij één van de eerste realityseries ooit. In de 45-minuten durende televisiespecial komen familieleden langs, zingen de twee tortelduifjes een aantal duetten en is er een graag gewilde reünie van Nicks boyband 98 Degrees (je kent ze misschien nog wel van het Disney-liedje True To Your Heart).

Zelfs als je bedenkt dat deze hele special alleen maar gemaakt is om Jessica’s kerstalbum in die tijd te promoten is het ronduit lachwekkend. Dat er blijkbaar een script was. Dat er mensen aan meegewerkt hebben. En dat we het er veertien jaar later nog steeds over hebben is ook te bizar voor woorden. Geeft wel aan wat voor enorme klassieker het eigenlijk is. Mocht je Nick Lachey & Jessica Simpson’s Family Christmas Special graag willen zien, wat ik je van harte aanbeveel, check ‘m hier in z’n geheel!