In ons kikkerlandje maakte de realityserie der realityseries Temptation Island in 2016 een langverwachte comeback na bijna tien jaar afwezigheid. Met succes. Het zoveelste seizoen staat op het punt van beginnen bij RTL 5. In Amerika moesten ze iets langer geduld hebben voor het tot leven wekken van het format, maar ook dáár is het nu eindelijk zover: gisteren werd de eerste aflevering van een verse reeks uitgezonden. Het laatste seizoen kwam alweer uit 2003.

En dat is op zich best opvallend te noemen, Amerikaanse televisiezender zijn er namelijk enorm goed in om klassieke formats oneindig lang in leven te houden. Big Brother, Survivor, The Amazing Race en The Bachelor: allemaal al sinds jaar en dag een vast gegeven op de beeldbuis aan de andere kant van de oceaan. Temptation Island ontsprong lange tijd die dans, omdat het zelfs voor Amerikaanse begrippen wel heel erg plat zou zijn.

Afgaande op de eerste beelden ís het dat gelukkig ook nog steeds. Net als bij ons. Maar ja, het blijft natuurlijk wel Amerika dus is Temptation Island USA een verzameling van té perfecte lijven, iets te witte tanden en non-stop oppervlakkigheid. Is dat erg? Vind ik niet. Sterker nog: als ik RTL 5 was zou ik de uitzendrechten echt direct binnenhalen en de dag na uitzending in Amerika bij ons de ether in knallen. Niet alleen als opwarmertje voor een nieuwe Nederlandse reeks, maar zeg nou zelf: twee avonden Temptation Island in de week is al een heel stuk beter dan één. 🌴👙🛏️