Stiekem bestaat dit hysterische Britse datingprogramma al sinds 2016, maar sinds Videoland met Naked Attraction aan de haal is gegaan ben ik volledig hooked. Het concept is simpel doch bijzonder: een mannelijke of vrouwelijke kandidaat zoekt liefde. Maar in plaats van ouderwets met elkaar kletsen kan er gekozen worden uit zes naakte lijven. Die zes staan allemaal in een box, waar stukje bij beetje het lichaam letterlijk blootgelegd wordt. En dat allemaal onder leiding van de schaamteloze presentatrice Anna Richardson.

Uiteraard zorgde het opzienbarende programma bij de start in Engeland voor paniek. Channel 4 moest het programma onder druk van de kijkwijzer bijna van de buis halen, maar het mocht uiteindelijk tóch blijven. Sterker nog: de kandidatenoproep voor het vijfde seizoen loopt inmiddels al.

Oké: eigenlijk kan dit programma écht niet, dat weet ik. De oppervlakkigheid spat er vanaf. De meisjes kiezen allemaal voor de grootste piemels en de jongens gaan voor de meest pronte boezems. Geen fatsoenlijk signaal aan de jeugd, want natúúrlijk telt uiteindelijk het innerlijk. Maar ja, soms is het gewoon heerlijk om eventjes schaamteloos te gluren. Plus: er komen tussen de rondes door ook allerlei grappige en leerzame weetjes over seks en het menselijk lichaam voorbij: dus Naked Attraction is nog educatief ook! Maar vooral je ultieme guilty pleasure.

Naked Attraction zie je elke dinsdagavond bij RTL 5 en alle afleveringen via Videoland.