Toen de Amerikaanse zender NBC een maand geleden besloot om met de gigantisch goed ontvangen dramaserie Timeless te stoppen waren fans in álle staten. Het was dan ook niet de eerste keer voor ze, NBC had de stekker er al na de eerste reeks uitgetrokken, kwam kwam uiteindelijk vrij snel (na drie dagen!) op die beslissing terug en bestelde een tweede seizoen. Maar ja, een prijskaartje van ruim vier miljoen dollar per aflevering werd toch wat gortig en Timeless werd voor de tweede maal stopgezet. Maar ook nu zijn de wonderen de wereld nog niet uit.

Want na een enorme campagne van kijkers en het mislukken van onderhandelingen met andere partijen, heeft NBC over z’n hart gestreken en geeft de serie wéér een comeback. Niet in de vorm van een derde seizoen, maar wél nog een bijzondere slotaflevering om alle losse verhaallijntjes aan elkaar te knopen. En daarmee krijgt de beeldschone tijdreisserie met Abigail Spencer, Matt Lanter en Goran Višnjić in de hoofdrollen het einde dat het verdient.

Een steeds vaker voorkomende trend gelukkig: tv-bazen die voor de bijl gaan na massale protesten van kijkers en fans. Onlangs gebeurde hetzelfde op Netflix na het stopzetten van Sense8. Daarover lees je hier meer! De speciale slotaflevering van Timeless gaat rond de feestdagen in première bij NBC.