Het merk Soof is inmiddels meer uitgewoond dan een gemiddelde Poolse hoer. Gebaseerd op de columns van Sylvia Witteman werden er al twee films, een tv-reeks én een musical van gemaakt door RTL en Videoland. Die musical staat in principe los van de rest van de producties, Lies Visschedijk steelt namelijk weer als vanouds de show als de ‘echte’ Soof in het tweede seizoen dat sinds 29 november via Videoland te bekijken is.

Eerste wat opvalt aan seizoen twee? Het aantal afleveringen. Met acht afleveringen zijn het er twee minder dan seizoen één, een logische keuze denk ik, want vorig jaar begon Soof toch echt wel te trekken. Verder nieuw: Robert de Hoog speelt Victor, de producent en regisseur van Soofs nieuwe tv-kookprogramma en haar nieuwe love interest. Bert Luppes is te zien als Eddie, de vader van Soof en dus ex van Hansje, die de boel op stelten zet. Het nieuwe buurmeisje dat de harten van de tweeling sneller doet kloppen wordt gespeeld door Bente Fokkens.

Soof en Kasper proberen elkaar los te laten zoals exen horen te doen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Terwijl Kasper het leven met een pasgeboren baby opnieuw uitvindt met Josine, wordt Soof verrast door een bijzondere man die op de stoep staat en waar niemand omheen kan. De tweeling pendelt tussen de huizen van hun ouders en zijn heftig aan het puberen, terwijl dochter Sacha voor een paar maanden naar Amerika vertrekt. Intussen houdt Joy de KookSoof draaiende en zijn Hansje en Gerrit druk met de voorbereidingen voor de bruiloft. Bovenop dit alles krijgt Soof ook nog eens haar eigen TV-kookprogramma met de hulp van Jim. Hoe houdt de chaotische en nuchtere Soof zich staande in de glitter en glamour van de TV wereld?

De titel van de laatste aflevering van Soof: De Serie is Lang en Gelukkig. Of dat betekent dat de serie daarmee ten einde komt en dat het Soof-merk verdwijnt of dat het wellicht de opmaat is naar een derde film moeten we nog even afwachten. Ik hoop vooral dat het nooit stopt. Want ondanks dat de rek er wellicht al een tijdje uit is, voelt het personage zó vertrouwd, dat je haar voor eeuwig wilt houden. Tegen beter weten in wellicht.

 

Soof: De Serie

Videoland

8 afleveringen

Score: 🤩🤩🤩