Terwijl er nog niet één aflevering van het tweede seizoen van American Crime Story was uitgezonden, bestond er al de nodige ophef over de door Ryan Murphy geproduceerde serie rondom de moord op Gianni Versace. De nabestaanden van de modeontwerper vonden dat de serie als fictie bestempeld moest worden, maar daar wilden de makers helemaal niets van weten. Uiteraard kent de reeks namelijk heus flink wat gedramatiseerde scènes, het is uiteindelijk toch gebaseerd op waargebeurde verhalen.

De recensies waren ondertussen een stuk positiever: de Amerikaanse pers schreef jubelend over het tweede verhaal van American Crime Story, na het eerste epistel over O.J. Simpson het jaar ervoor. The Assassination of Gianni Versace sleepte maar liefst negen Emmy-nominaties in de wacht, waarvan er drie werden verzilverd. Waaronder die van Outstanding Limited Series en Oustanding Lead Actor in a Limited Series voor Darren Criss.

Het is dan ook wel echt een pareltje hoor. Met Penélope Cruz als Donatella Versace, Ricky Martin als Antonio D’Amico, Darren Criss als Andrew Cunanan en Édgar Ramírez als Gianni Versace die het hysterische leven van Gianni laat zien, voor en na de bloedige moord door Andrew Cunanan, die nog veel meer op zijn kerfstok heeft, waar we óók getuige van zijn. Niet alleen dramatisch, maar ook heel erg retro pretty in beeld gebracht. En veel drank, drugs, seks en naakt. Homoseksueler kan een serie eigenlijk niet zijn.

Net als de eerste reeks van American Crime Story is ook dit tweede seizoen nu eindelijk op Netflix te bewonderen. Een beetje lastig te vinden is The Assassination of Gianni Versace overigens wel. Hij bungelt als seizoen twee ónder The People v. O. J. Simpson: American Crime Story en daarom moet je een beetje zoeken. Een beetje je best doen is overigens méér dan de moeite waard, want daarna kan er gesmuld gaan worden! Een klein meesterwerkje.

 

The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story

Netflix

9 afleveringen

Score: 🤩🤩🤩🤩🤩