Heel misschien is het eerste seizoen van de komische Netflix Original-serie Friends from College anderhalf jaar geleden compleet aan je voorbij gegaan. Niet zo heel erg gek, de serie over een vriendengroep die elkaar kennen van hun studententijd (duh!) werd kort na de release bedolven onder de één-sterren-recensies. Maar ja, daar kan Netflix niet zo héél veel mee, blijkbaar waren de kijkersaantallen genoeg voor een vervolg.

Voor mij was het eerste seizoen overigens al heerlijk, ik begreep de kritieken niet zo. Een oppervlakkig groepje vrienden dat gemeen non-stop een mes in elkaar rug steekt wanneer de mogelijkheid zich voordoet, what’s not to like? Eén van de meest voorkomende kritieken was dat de cast het op de set leuker had met z’n allen, dan dat de serie voor de kijker was. Daar was ik het soms een klein beetje mee eens, daar hebben de makers overduidelijk naar geluisterd tijdens het maken van seizoen twee.

Het is na de heftige gebeurtenissen in de finale van seizoen één (was nogal veel aan de hand, bekijk die éérst op Netflix als je nog niet bij bent) nogal een zooitje in de groep. Jarenlange leugens en bedrog zijn niet zo makkelijk te herstellen, zelfs niet na jarenlange vriendschap. Gelukkig kan er tussen alle drama door genoeg gelachen worden, het is namelijk een comedy, en is Friends from College eigenlijk één grote spiegel naar onze oppervlakkige manier van leven.

Kleine waarschuwing: Friends from College is het beste behapbaar in één ruk. Dus bijvoorbeeld seizoen 1 op zaterdagavond en seizoen 2 op zondagavond. Gelukkig gaat het vriezen, dus prima omstandigheden voor een weekendje bingen wat mij betreft.

 

Friends from College

Netflix

8 afleveringen

Score: 🤩🤩🤩🤩