Bij een serie die A Million Little Things heet zou je het misschien kunnen verwachten, maar er gebeuren daadwerkelijk a million things in de eerste aflevering van deze Amerikaanse dramaserie. Niet allemaal even little trouwens, de zelfmoord van één van de hoofdpersonen na vier en een halve minuut in de pilot drukt nogal een stempel op de rest van de reeks.

Op ABC werd A Million Little Things afgelopen najaar lauwtjes ontvangen, maar sinds de serie sinds een aantal weken op donderdagavond na Grey’s Anatomy is geprogrammeerd doet ie het alleraardigst. Niet zo heel erg dat er een compleet seizoen van zeventien afleveringen is besteld daarna. In Nederland is A Million Little Things via Videoland te bekijken en worden we elke woensdag blij gemaakt met een nieuwe aflevering.

Voor kijkers van het überpopulaire This Is Us zal het concept van A Million Little Things niet héél origineel klinken, dat is het dan ook niet. Een mannelijke vriendengroep wordt volledig op z’n kop gezet als één van de vier vrienden plotseling zelfmoord pleegt. In de momenten daarna worden er allerlei duistere problemen blootgelegd en blijkt de dynamiek van de vrienden en hun vrouwen nét even anders in elkaar te zitten. Alleen al in de pilot val je van de ene verbazing in de andere, dat verandert in de rest van het seizoen nauwelijks.

Een volwassen versie van 13 Reasons Why, zo zou ik A Million Little Things omschijven. Thirtysomething Reasons Why dus. Met het grote verschil dat we in 13 Reasons Why nog iets van de overleden hoofdpersoon te weten komen, in A Million Little Things blijft dat allemaal nog wat onduidelijk. Gelukkig is er méér dan genoeg sleaze and dirt bij de overige personages te vinden, waardoor de serie prima wegkijkt tijdens een koude wintermiddag. Geen énorme parel, maar overstijgt wel absoluut het gemiddelde zoetsappige familiedrama.

 

A Million Little Things

17 afleveringen

Videoland

Score: 🤩🤩🤩🤩