Toen ik vroeger als kleine Eric alle RTL 4-tunes opnam van de televisie op cassettebandje en op mijn walkman afspeelde was er altijd ééntje favoriet: die van Showtime. Het eerste entertainmentprogramma wat ik me kan herinneren. Albert Verlinde en Pauline Huizinga brachten op -toen hippe en nu klungelige- manier het laatste shownieuws uit binnen- en buitenland de huiskamers binnen.

Die rol vervulde vooral Albert met verve en hij was het dan ook die kort na de start van SBS 6 de overstap maakte om, als onderdeel van Hart van Nederland toen nog, Shownieuws daar groot te maken. In 2001 keerde Albert terug naar RTL 4 om daar, samen met Beau van Erven Dorens, het instituut RTL Boulevard te starten, waar hij pas na vijftien seizoen afzwaaide: in augustus 2016.

De afgelopen twee jaar was het rustig aan het front, maar nu gaat Albert zijn deskundigheid weer inzetten op televisie. Begin 2019 maakt ie zijn opwachting in een nieuw vooravondprogramma op SBS 6, samen met Jan Versteegh. Albert tekende daarvoor een tweejarig contract met Talpa Network. Die vooravond is toe aan een flinke portie opschudding, tsja, daar heb je met Albert Verlinde in goede in huis.

https://www.instagram.com/p/Bn0LDiaiJUA/?hl=en&taken-by=sbs6nl

Een concrete titel is er nog niet, evenals een opzet. Maar dat het een variant op RTL Boulevard gaat worden is wel duidelijk. Waarschijnlijk een opgefriste versie van NSE (Nieuws, Sport & Entertainment) waarvoor Beau van Erven Dorens in 2005 naar de toenmalige tv-zender Talpa verhuisde. Met daarin minder ruimte voor sport en vooral de ins en outs uit de vaderlandse én buitenlande media- en showbizzwereld. Jan Versteegh en Albert Verlinde hebben naar eigen zeggen een perfecte chemie en een goede klik. Een beetje zoals Albert en Beau en Albert en Winston dus. En ook komen ook deskundigen (of insiders zoals Albert ze noemt) over andere takken van sport. Lifestyle, royalty en crime wellicht?

Het klinkt allemaal héél erg bekend en vertrouwd. En dat ís het met Albert aan boord natuurlijk ook. Hij is uniek en ongeëvenaard en voor mij is ie -net als toen in 1992- nog steeds een ultiem voorbeeld. Blij dat ie terug is, maar hoop wel dat ‘t ondanks de logische vergelijking met RTL Boulevard tóch een beetje anders gaat worden bij SBS 6, dat moet. Er zijn hoe dan ook behoorlijk spannende tijden in aantocht! En dan druk ik me nog zachtjes uit… 😉