Ze was de afgelopen week weer met vlag en wimpel de winnares op prime-time (hoewel ze af en toe verslagen werd door Expeditie Robinson maar dat vergeten we maar even): Chantal Janzen met haar nieuwste reeks Chantal Blijft Slapen. Het zevende seizoen is gisteren afgesloten en dus moeten we het de komende tijd weer met wat opgewarmde oude afleveringen doen. En hoe erg Chantal haar neus ook in de zaakjes van onder andere Samantha de Jong, Caroline Tensen, Patty Brard en Jelka van Houten stak deze reeks, ze kwam er zelf behoorlijk makkelijk vanaf. Maar gelukkig heeft ze haar eigen platform &C om haar slaapkamergeheimen te onthullen.

Zo weten we dankzij een nieuwe aflevering van Thema Talk dat Chantal niet snurkt, maar wel kwijlt. Ze droomt vaak over haar eindexamen, heeft liever in de avond seks dan in de ochtend en daarover gesproken: Chantal slaapt naakt. En ze slaapt zo rustig dat het lijkt alsof ze dood is. En trouwens, wat we nu ook weten is dat Chantal Janzen negen jaar geleden voor het laatst in haar bed geplast en gescheten heeft. Tijdens een buikkramp toen ze dacht dat ze een scheetje ging laten kwam de hele boel mee. Haha, ik vind het dus té hilarisch dat ze al dit soort dingen met de kijkers deelt. En alleen daarom al ligt ze mijlenver op Linda de Mol voor.

Ik vind 2017 sowieso nu al het jaar van Chantal Janzen. Want je moet het gewoon maar durven, met de bakken kritiek die je kunt uittekenen iets nieuws te beginnen. Een blad, een platform, een tv-programma op de zaterdagavond bij RTL 4. Daar heb ik respect voor. En aangezien 2018 het jaar gaat worden waarop ze weer een kleine Chantal gaat baren, moeten we de komende tijd maar eventjes van haar genieten. En anders staan alle Chantal Blijft Slapens on demand op Videoland. Zo kom ik haar zwangerschapsverlof ook wel door.