In de zomer van 2016 begon RTL 4 samen met producent EndemolShine aan een groot avontuur: tijdens de afwezigheid van Goede Tijden, Slechte Tijden geprogrammeerd. Een spin-off van de moedersoap, met een aantal bekende karakters uit de serie in de hoofdrol. Sil Selmhorst (de zoon van Robert en Laura) en Amy Kortenaer (de dochter van Ludo en Isabella) waren daar de bekendste personages van. Ook Ferry Doedens was in het eerste seizoen van Nieuwe Tijden te zien, tijdens zijn tijdelijke onderbreking van de werkzaamheden voor GTST. Een middelmatig succes op zender, maar kreeg wél een vervolg op Videoland.

Het tweede seizoen begon met een aantal kleine veranderingen in de cast: Lucas keerde terug naar Meerdijk en een aantal nieuwe personages vonden hun weg naar het fictieve studentenhuis in Utrecht. Ook een derde reeks afleveringen werd besteld, maar donkere wolken pakten zich de laatste tijd samen boven de soap en fans maakten zich zorgen over het voorbestaan van Nieuwe Tijden. Toen acteur (en voormalig Idols-kandidaat) Joel de Tombe een aantal weken geleden online al afscheid nam van de serie leek het lot van Nieuwe Tijden bezegeld te zijn.

https://www.instagram.com/p/BmvEU5gFz_o/?hl=en&taken-by=joeldetombe

De laatste weken werkte Nieuwe Tijden al enorm toe aan een happy end en dat lijkt nu uitgekomen. In de slotafleveringen -die vandaag online zijn verschenen- zien we wederom GTST-iconen Jette van der Meij, Wilbert Gieske, Ruud Feltkamp en Ferry Doedens voorbijkomen, Die zijn er niet voor niets, een zoetsappig soaphuwelijk loopt ineens héél anders af.

Met een feestelijke slotscène vol confetti en dansende castleden lijkt het er héél sterk op dat er geen nieuwe afleveringen van Nieuwe Tijden besteld zijn en het spannende avontuur tot het verleden behoort. Tel daarbij op dat Nieuwe Tijden-acteur Dorian Bindels in het aankomende seizoen van GTST in een andere rol te zien is, helpt de roddels ook niet echt uit de wereld. Ik stel voor om Sil (inclusief Robert) gewoon weer terug naar Meerdijk te halen en Amy mag dan ook wel weer bij Ludo en Janine komen wonen wat mij betreft. Ik vond het een heldhaftige poging, maar alle energie focussen op Goede Tijden, Slechte Tijden is nu denk ik de meest logische prioriteit.