I got the Juice.
Zoek

Soap Encycloop 🧼

In 2020 worden we dankzij de komst van commerciële televisie al dertig jaar vermaakt met de briljante, doch soms lachwekkende wereld van de soaps. In mijn allereerste en echte podcastserie Soap Encycloop wil ik in elke aflevering inzicht geven in een soap, een personage of een belangrijke ontwikkeling in de geschiedenis van onder andere Goede Tijden, Slechte Tijden, Onderweg naar Morgen, Goudkust, The Bold and the Beautiful en As the World Turns.

Pamela Teves (ONM)

Op 3 januari 2019 is het precies vijfentwintig jaar geleden dat Onderweg naar Morgen voor het eerst op de Nederlandse televisie te zien was. Als tweede soapserie naast GTST was Onderweg naar Morgen maar liefst zeventien seizoenen te volgen. In 1994 begonnen bij Veronica en de TROS bij de Publieke Omroep, maar verhuisde een jaar later mee met het commercieel gaande Veronica. Daarna volgde nog Yorin om in 2005 weer terug te keren bij de NPO, jongerenomroep BNN was toen de uitzendgemachtigde. Op 14 mei 2010 viel het doek definitief voor Onderweg naar Morgen na 3225 afleveringen. De NPO besloot om het budget van ONM vrij te maken voor nieuwe producties, die tot op de dag van vandaag nooit succesvol van de grond gekomen zijn…

Actrice Pamela Teves is vanaf de allereerste aflevering tot het einde te zien geweest in Onderweg naar Morgen als de slinkse Bettina Wertheimer. In de eerste aflevering van Soap Encycloop voel ik haar daarom aan de tand over de casting van de rol, de beginjaren, maar uiteraard ook het einde. “Ze hebben me voor een auditie benaderd omdat ze geen man konden vinden. Ze hadden eigenlijk Boudewijn Wertheimer willen hebben. Het was een gastrolletje voor drie weken om iemand te introduceren. Maar kennelijk viel het in de smaak want het werden steeds meer contractjes en ben uiteindelijk nooit meer weggegaan”, vertelt Pamela over de begintijd in 1994 en de jaren daarna.

De soap begon ooit met een hele sloot aan ervaren acteurs, maar onder druk van de adverteerders moest er steeds weer verjongd worden bij Onderweg, zo beaamt ook Pamela. “Er moesten steeds meer strakke jonge kindjes in”, vertelt ze daarover. Pamela praat daarnaast uitgebreid over het stampen van teksten, haar niet-bestaande rol als moederkloek, de afscheids- en reüniefeesten met grote geschenken en veel drank en het bijzondere feit dat ze -tot haar eigen verbazing- steeds weer mocht blijven. “Eigenlijk had ik geen familie dus ik was heel makkelijk te deleten.”

Ook over het einde van Onderweg naar Morgen is Pamela openhartig: “BNN had al besloten het nog twee jaar te willen kopen en de bijl werd er in gezet. Wij waren al helemaal opgelucht en zouden om vijf uur champagne gaan drinken en toen kregen we te horen dat de serie ophield, dat hebben we nooit begrepen. En stonden we met z’n allen op straat. Werkloos van de enige dag op de andere”, vertelt ze.

Beluister het volledige gesprek met Pamela hieronder in de eerste podcast van Soap Encycloop! Abonneren? Dat kan hier! 🧼

1 Comment
  1. Pamela Teves

    09/03/2020 22:33

    Wat is het leuk geworden! Dank je wel, Eric.

Leave a Comment