De presentatie van het vijfde en zesde seizoen Ranking the Stars door Sander Lantinga en Sophie Hilbrand maakte vrij pijnlijk duidelijk dat er maar één man voor die klus is: Paul de Leeuw. Maar nu de laatste aflevering van het vijftiende seizoen door BNNVARA uitgezonden is, blijft het een beetje in de lucht hangen wat er met het programma gaat gebeuren. Zoekt BNNVARA wederom een nieuw gezicht of neemt Paul de Leeuw zijn succesformat mee naar RTL? Ik gok op het laatste.

Want niet alleen heeft de publieke omroep wat mij betreft geen waardige opvolger, de klik met NPO 3 is ook wel een beetje weg. Ranking the Stars is nou eenmaal geen klassiek jongerenprogramma, waarom zou je het dan langer op die zender houden? Daarnaast produceert Paul de Leeuw het programma zelf via Medialane, dus een overgang naar RTL 4 moet niet heel lastig te realiseren zijn. Sterker nog: het zou een perfect afscheidscadeautje van BNNVARA zijn na achtentwintig dienstjaren.

Maar zit de RTL-kijker dan wel te wachten op het klassieke format van de NPO? Zeker wel. De late zondagavond van RTL 4 kan wel een opfrissertje gebruiken en een show vol verlepte BN’ers kan dat gat prima vullen. Eerst moet overigens het huidige decor de prullenbak in, dit armoedige ding kan echt niet meer. Ik zie het wel gebeuren, sterker nog: het kan eigenlijk niet anders. Benieuwd hoe lang de officiële mededeling nog op zich laat wachten.