Kletsen met kinderen op televisie. Het is jarenlang een ongekend succes geweest, maar sinds het stoppen van Praatjesmakers met Jochem van Gelder valt het aanbod toch een beetje tegen. Maar gelukkig is daar de RTL on demand-dienst Videoland die met het nieuwe Wat Vindt een Kind? op de proppen komt. En ze beginnen met een speciale gay pride-editie waarin in vijf afleveringen een homo, een lesbienne, een transgender, een travestiet en een leernicht aan bod komen. Ze komen opnieuw uit de kast en worden daarna grondig ondervraagd door kinderen, waardoor je toch tot bepaalde, nieuwe inzichten komt.

Ook BN’ers worden in dit nieuwe format niet gespaard. Hart van Nederland-presentatrice Mirella van Markus, modeontwerper Janice en model Valentijn de Hingh komen in Wat Vindt een Kind aan bod. Vooral de aflevering met Mirella is hilarisch als blijkt dat de kinderen denken dat lesbiennes alleen pizza eten en wijn drinken en dat één jongetje denkt dat twee vrouwen samen alleen een geestelijk gehandicapt kind kunnen krijgen. Daar is overduidelijk nog werk aan de winkel.

Een goede zet als je het mij vraagt en helemaal leuk te zien hoe normaal alles voor veel kinderen is. En ook dat ze met de juiste opvoeding écht wel de goede richting opgeduwd kunnen worden in het leven. De toekomst begint nou eenmaal bij de jeugd, afgaande op dit programma zit dat (meestal) wel snor.

Alle vijf afleveringen van Wat Vindt een Kind bekijk je via Videoland.