Iedere week blik ik in Televintage terug op een ultieme klassieker uit de rijke televisiegeschiedenis. Waarbij ik soms met natte haartjes voor de beeldbuis zat. Of een bepaald programma, personage of tv-moment dat ik echt nóóit ben vergeten. En dat doe ik allemaal voor één belangrijk doel: zodat we altijd onthouden dat vroeger écht alles beter was.

In editie drie: Barrie Stevens. Die gaat namelijk zeker op voor de titel van tv-vintage, maar laat zien dat ie anno 2019 nog steeds enorm relevant is. Maar het begon allemaal héél lang geleden toen hij in Nederland doorbrak dankzij de tv-series Ja zuster, nee zuster (als Bobbie) en Ti-Ta Tovenaar (als tovenaarsleerling Kwark).

Maar Barrie staat bij veel mensen waarschijnlijk nog vooral in het collectieve geheugen door zijn jurytaken in de Soundmixshow en de Mini Playbackshow, allebei met Henny Huisman. Hij verhief de uitspraak ‘Vooral Doorgaan’ tot een ware hype. Tijdens een aflevering van Beter Laat Dan Nooit vorig jaar, gaf Barrie Stevens toe dat hij dit voornamelijk zei omdat hij niemands droom wilde ontnemen en het commentaar zo positief mogelijk wilde houden.

Met Beter Laat Dan Nooit maakte Barrie zijn langverwachte comeback op de Nederlandse televisie. En hoe. Zijn eerlijkheid, openheid en het laten zien van zijn angsten en zwaktes maakte hem in één klap weer een lieveling van de tv-kijkers.

En dankzij Beter Laat Dan Nooit is de lachebek helemaal terug. Naast diverse optredens in de talkshow M, is ie binnenkort te zien in oersoap Goede Tijden, Slechte Tijden. Vanaf volgende maand zet hij als binnenhuisarchitect Rudie waarschijnlijk heel Meerdijk op stelten. Al moet ie nog wél eventjes instuderen wie zijn collega’s allemaal zijn…

Tussen de opnames van GTST door moet Barrie nu óók zijn heupjes weer flink laten zwiepen. Hij doet dit jaar namelijk mee als kandidaat aan de wederopstanding van Dancing with the Stars bij RTL 4. Als professioneel danser en choreograaf moet dát niet al te ingewikkeld zijn dunkt me, zelfs met een respectabele 74 lentes op de teller.

Heerlijk vind ik deze man. Een voorbeeld voor ons allemaal. En het bewijs dat ‘Vooral Doorgaan’ daadwerkelijk loont. Ik heb zin in een rijkelijk met Barrie Stevens gevuld 2019…