Laat het maar aan de Amerikaanse televisie over om met de meest bizarre realityseries en shows op de proppen te komen. Dat ook 2019 daarin niet anders gaat zijn heeft FOX alweer laten zien met hun bizarre nieuwe reality-talentenjacht The Masked Singer.

Het concept is vrij simpel, doch lachwekkend. Het hele publiek heeft maskers op en dat is logisch: want twaalf -al bekende Amerikanen- maken hun opwachting in de zangcompetitie, maar allemaal met een masker op. Het principe van Mystery Popstar dus, wat SBS 6 jááren geleden al deed in Popstars.

Het format -met Nick Cannon- als presentator is afkomstig uit Zuid-Korea, daar vreten tv-kijkers natuurlijk zo’n beetje alles. Uiteraard kent het programma ook een jury, bestaande uit mensen die helemaal níets van het circus willen weten, maar dat voor een enorme cheque toch gewoon doen. In het geval van The Masked Singer gaat het om Ken Jeong, Jenny McCarthy, Robin Thicke en Nicole Sherzinger.

De eerste aflevering is gisteren uitgezonden en dus is ook de eerste afvaller een feit. Dat was uiteindelijk de American Football-speler Antonio Brown. Dus van echte sterren lijkt me ook hierbij geen sprake te zijn. Een format zó bizar, dat je je afvraagt hoe het überhaubt verder dan de tekentafel gekomen is. Dat kan écht alleen in Amerika.