Het is een klein feestje komende week: het is dan precies vijf jaar geleden dat Netflix in Nederland gelanceerd werd. In de nacht van 10 op 11 september 2013 om precies te zijn. Al valt er voor veel gebruikers vrij weinig te vieren, vanwege het aflopen van talloze licenties verdwijnen er aanstaande zaterdag al een flink aantal topseries van de streamingdienst. Waaronder comedyserie New Girl. En dat is voor veel kijkers een bittere pil, de eerste zes seizoenen zijn namelijk nog te zien, maar het laatste seizoen ontbreekt nog op Netflix. En zal daar dus ook nooit verschijnen. Toch zuur.

Het laatste seizoen van New Girl werd afgelopen voorjaar in Amerika uitgezonden en zag de bekende vriendengroep ineens vooruitgespoeld naar de toekomst. Met kinderen en alles. Creatief gezien niet het sterkste jaargang, maar ja, na zes seizoen wil je als kijker tóch de laatste afleveringen zien. Helaas moet je dankzij Netflix toch je heil gaan zoeken in de krochten van het internet. En dat is helaas niet alleen voor New Girl-fanaten het geval.

Want ook Prison Break, Modern Family, The Unit, Lie to Me, Homeland, How I Met Your Mother en White Collar nemen afscheid van Netflix. De licenties lopen allemaal tegelijk af en dus weegt de streaminggigant de voors en tegens af. Maar zovéél series ineens weg op hetzelfde moment is wel een flinke domper. Misschien is een flinke aanvulling wel iets om hoog op het prioriteitenlijstje te zetten. Voor de fans van bovenstaande series, niet slapen de komende dagen dus. Je hebt nog héél even de tijd om alles te zien.