Er was nogal veel trammelant in soapland in de zomer van 2017 toen de producenten van The Bold and the Beautiful het na drie en twintig jaar trouwe dienst waagden om acteur Winsor Harmon te ontslaan als Thorne Forrester en met de iets jongere en sexy Ingo Rademacher in zee te gaan.

De knapperd is nu ruim een jaar in de Amerikaanse serie te zien, maar aan die tijd komt nu alweer een einde: Ingo kapt ermee. Hij neemt deze maand al zijn laatste scènes op en is dan vanaf eind februari 2019 niet meer in The Bold and the Beautiful te bewonderen.

Het jongere broertje van Ridge Forrester moet daarna dus wéér op zoek naar een nieuw gezicht. Hoewel fans online moord en brand schreeuwen om de vorige Thorne terug te halen, lijkt dat me gezien het enkel in het nieuws komen door openbare dronkenschap van Winsor Harmon niet een héél erg strak plan.

Waarschijnlijk verdwijnt de rol voorlopig uit beeld en ook dat is niet voor het eerst. Thorne Forrester kent ups en downs en vooral dus vele gezichten. Want voor deze Ingo en Winsor was het Jeff Trachta die tussen 1989 en 1996 gestalte gaf aan het personage…

En weer daarvoor was het Clayton Norcross die de eerste en originele Thorne speelde tijdens de eerste twee seizoenen van The Bold tussen 1987 en 1989.

Het zou dus nu om de vijfde acteur gaan in ruim dertig jaar tijd. Een mens kan uiteraard vele gezichten hebben, maar dit is wel héél erg veel van het goede als je het mij vraagt. To be continued.