Het afvoerputje van het internet noemen sommige mensen het: Twitter. Maar ik vind het bij sommige televisieprogramma’s juist hét medium om het tv-kijken nog enigszins draaglijk te maken. De lelijke, ongefundeerde en soms ronduit kansloze opmerkingen van kijkers zijn vermakelijk in al hun slechte vormen. Op deze plek verzamel ik wekelijks de allergiftigste en misselijkmakende tweets van een bepaald programma, persoon of avond. In deze eerste editie: The Roast of Johnny op Comedy Central.

Na Gordon en Giel Beelen is heeft Comedy Central de letter -G gelaten voor wat ie is en doorgegaan naar de -J van Johnny de Mol voor de derde Nederlandse editie van het in Amerika zo iconische evenement. Voordat er nog máár een seconde uitgezonden was, leken de kijkers thuis eigenlijk al vooral klaar te zitten voor Peter Pannekoek, logisch, toch het zekerheidje van de avond.

Minder goed er vanaf in het Twitter-universum komen Patty Brard en Tooske Ragas. Bij Pat gaat het -like always- voornamelijk over haar uiterlijk…

…maar Tooske heeft qua inhoud én uiterlijk vooral de haters en niet de lachers op haar hand.

Klein lichtpuntje in de duisternis was Danny Froger volgens de azijnpissers op social media.

https://twitter.com/Constanzie/status/1075130685248204800

Maar de algehele zuurheid ontbrak op Twitter ook tijdens The Roast of Johnny gelukkig vooral niet!

En ene Simon heeft z’n vrij duidelijke en overzichtelijke recensie van de avond al klaar.