Mijn gezinnetje is normaal, maar wel een klein beetje anders dan anders. Samen met mijn echtgenoot en ons zoontje van drie vormen we een echt mannenhuishouden. Die grote babymuis van ons is er gekomen dankzij een draagmoeder. Mooi, bijzonder, lief, magisch. Voor ons een once in a lifetime experience, maar het kómt dus vaker voor.

Bij Duco en Ron bijvoorbeeld. Deze dertigjarige mannen zijn in oktober dankzij draagmoeder Pauline vaders geworden van een dochter Liv. Wat er allemaal komt kijken bij de eerste maanden van zo’n klein mensenleven en hoe het allemaal tot stand is gekomen laten de heren zien in hun allereigenste vlog voor LINDA.tv. “Liv is nog niet heel spraakzaam, maar het bevalt ons goed”, vertellen Duco en Ron aan lindanieuws.nl. “Dat vloggen was in het begin wel wat onwennig”, vertelt Ron. “Ik praat niet dagelijks tegen mezelf in de camera. Maar als je je daar overheen zet, is het heel leuk”, zegt ie.

Het stel wil met de vlogs laten zien hoe bijzonder en mooi een draagmoedertraject is. “Maar ook hoe normaal ons gezin is. Wij hebben tenslotte ook gewoon poepluiers”, aldus de twee. En daar hebben ze natuurlijk he-le-maal gelijk in. Want behalve de manier waarop Liv in hun leven gekomen is, zijn alle andere aspecten natuurlijk heus heel erg gewoon. Ik wil mijn gezinnetje en vooral mijn zoontje niet zo in de spotlights zetten, maar ik vind het prachtig dat andere mensen dit wel gewoon doen. En op die manier iedereen een kijkje te laten nemen in hun levens. In de eerste aflevering werd er wat mij betreft nog iets te weinig info gegeven over de totstandkoming van alles, dus ik verwacht behoorlijk veel van de komende drie.

De Vaders van Liv zie je elke donderdag op LINDA.tv!