Het kan vriezen en het kan dooien in de wereld van de soaps, dat weten we allemaal. Maar de tegenstelling voor fans van The Bold and the Beautiful is de laatste week wel heel extreem. Want terwijl de cast van de soap in Amerika in jubelstemming is omdat ze voor de dertigste keer hun castfoto maken…

https://twitter.com/BandB_CBS/status/1021477609882841088

…zitten Vlaamse fans waarschijnlijk nog steeds te snikken voor de buis. Het is namelijk officieel voorbij. Petities en protesten ten spijt is daar vanmiddag de allerlaatste aflevering van Mooi en Meedogenloos uitgezonden. Een bittere pil voor zeepfanaten, al is tv-zender FOX bikkelhard. “Ik wil de ontgoocheling bij sommige kijkers niet minimaliseren, maar ook niet opblazen”, zegt woordvoerder Nataly Guns tegen Gazet van Antwerpen. “Er kwamen amper reacties op onze beslissing. Online ging wel een petitie rond tegen het afvoeren van Mooi en Meedogenloos, maar die haalde nog geen tweehonderd handtekeningen. De ontgoocheling valt duidelijk mee.”

Het stoppen van de soap in Vlaanderen is misschien logisch, maar wel écht zuur voor het handjevol overgebleven kijkers. “De laatste aflevering was een doordeweekse episode waarin geen grootse dingen gebeuren”, gaat de gezellige Nataly verder. Een echt afscheid is er dus niet. Zoek het maar uit zegt ze eigenlijk. Als reden voor het stoppen noemt FOX de dalende kijkcijfers en het feit dat ze de soap alléén in België nog uitzenden, op de andere FOX-zenders wereldwijd staat The Bold niet in de programmaschema’s. Overigens was dit niet voor het eerst dat The Bold and the Beautiful er mee stopte, sterker nog: FOX is al de vijfde zendgemachtigde die de soap de nek omdraait.

Ik weet niet of Vlaamse kijkers de beschikking hebben over RTL XL? Dan kunnen ze dáár misschien hun portie oersoap nog binnenslepen. Al lopen wij in Nederland niet meer zo héél erg ver achter op Amerika, een paar weken zelfs, dus de Belgische fans moeten dan wel zo’n twee en een half jaar missen. Maar hé, het is een gratis tip. Of een half uurtje hardlopen, dat schijnt ook ontspannen te werken, al heb ik daar geen ervaring mee.