Allereerst: gefeliciteerd Tim Hofman met je ‘nieuwe’ presentatieklus bij BNNVARA. Hartstikke leuk voor je dat je het nieuwe seizoen van het prachtprogramma Over Mijn Lijk mag gaan presenteren vanaf 2019. Ik snap dat je enorm in je nopjes bent met het nieuws. Good for you.

Minder leuk is het voor Valerio Zeno, de presentator die Over Mijn Lijk juist overnam van Patrick Lodiers en het programma waarin terminale patiënten gevolgd worden naar een een nieuw -nog hoger- niveau wist te tillen. Maar ja, het kan verkeren:  omroep BNNVARA (voorheen BNN, daar is Valerio precies tien jaar geleden begonnen na zijn overstap van TMF) en Valerio zijn blijkbaar uit elkaar gegroeid en één van de beste presentatoren van ons land is daar geruisloos vertrokken. Niet helemáál in goed overleg trouwens, want ook al roept BNNVARA tegen iedereen dat de ambities van Valerio ergens anders lagen en dat ie vooral grote shows wilde maken, klopt dat niet precies. “Het is niet zo dat ik stampvoetend het pand heb verlaten omdat ik geen show kreeg hoor”, zegt Valerio namelijk tegen RTL Boulevard. “Sterker nog, ik wilde graag nog een seizoen van Over Mijn Lijk maken, desnoods freelance, maar dat mocht niet dus de vork zit iets anders in de steel”, oeps.

Wat een aderlating weer voor BNNVARA zeg. De zoveelste. Want na Paul de Leeuw en Jan Versteegh is het nou niet bepaald zo dat de omroep enorm ruim zit in talentvolle presentatoren die het publiek nog iets te bieden hebben. Ik hoop dat RTL ‘m wellicht binnen weet te hengelen en ‘m een aantal human interestprogramma’s kan geven als Beau het te druk heeft. En haal gewoon De Nationale IQ Test weer uit de mottenballen en geef die dan als grote show aan Valerio. Everybody happy. Of nou ja, ik als kijker tenminste wel.