Zeven seizoenen lang was Julianna Margulies te zien in de Amerikaanse successerie The Good Wife. Na zeven seizoen kwam het rechtbankdrama tot een conclusie, omdat de makers altijd maar zeven seizoenen wilden maken. De fans waren zwaar over de zeik, dus het idee van een spin-off was al snel gebeuren. Die zag in 2017 het levenslicht in de vorm van The Good Fight, waarin het personage van Diane Lockhart haar opgebouwde pensioen als sneeuw voor de zon ziet verdwijnen en dus nieuwe klussen aan moet nemen. In Nederland is The Good Fight via Videoland te bekijken. Het derde seizoen werd onlangs aangekondigd, maar de grote vraag is: wanneer maakt Julianna Margulies -die bewust niet betrokken was bij de spin-off- nu eindelijk eens haar opwachting als Alicia? Spoiler alert: dat kan nog wel eventjes duren.

De hoofdrolspeelster uit The Good Wife vertelt in een nieuw interview dat ze wel gevraagd is tijdens het eerste seizoen, maar dat ze het oneerlijk vond tegenover de ’nieuwe’ cast om de aandacht naar zich toe te trekken. Ze vond het een beter idee om de serie zich eerst fatsoenlijk te laten ontwikkelen, voor überhaupt te overwegen om eens langs te wippen. Heel sympathiek natuurlijk, maar de diehard fans kunnen níet wachten.

Gelukkig is er wel een klein beetje hoop, want Julianna zegt er nog steeds voor open te staan. Als argument geeft ze haar bekende terugkeer in ziekenhuisserie ER. Na haar originele vertrek uit die serie in 1999, claimde ze ook nooit meer terug te keren, maar dat deed ze tóch tijdens het allerlaatste seizoen in 2009, samen met haar toenmalige tv-echtgenoot George Clooney. Dat voelde toen zó goed, dat ze dit voor The Good Fight ook niet uitsluit. Weten we eigenlijk nog steeds vrij weinig, maar hoop doet toch altijd leven, ook bij de gigantische fanbase van The Good Fight. Duimen dus maar!