Het was bij de start in 2004 eigenlijk direct al een klassieker: de tv-serie Desperate Housewives. Acht seizoenen lang hield het wel en wee van vier, vijf of zes (het aantal fluctueerde nogal gedurende de seizoenen) huisvrouwen in het fictieve Wisteria Lane miljoenen fans wereldwijd in hun greep. Dankzij Net5 kwam de guilty pleasure in Nederland ook week na week de huiskamers binnen.

In 2012 stopte Desperate Housewives na acht seizoenen. Dalende kijkcijfers werden als redenen opgegeven, maar de ruzie achter de schermen tussen Teri Hatcher en de andere actrices had in die tijd óók al een kookpunt bereikt. Maar ja, series met zoveel drama op de set zijn vaak de betere, dus is Desperate Housewives meer dan het terugkijken waard.

En dat kan nu: alle acht de seizoenen zijn sinds deze week on demand achter elkaar te bekijken via Videoland. Een prima aanwinst naast de andere ABC Studios-successen Grey’s Anatomy en Lost die Videoland eerder al binnensleepte. Dit gaat een heerlijk sappige zomer worden kan ik je melden. Want naast Desperate Housewives behoort ook de gehele collectie van Jersey Shore tot het nieuwe aanbod van Videoland in juni. The Summer ís Magic.