Eigenlijk had ik nog een weekje langer gehad om mijn positieve en toejuichende stukje over Eva Jinek te tikken. Om sterkte tegen haar te zeggen met de laatste loodjes van de zwangerschap en haar vooral een heerlijke periode daarna toe te wensen. Maar dat doe ik dan hierbij nu al, een beetje gehaast moet ik eerlijk bekennen, want Eva is er al mee gestopt. Een weekje eerder dan gepland, behoorlijk respectabel als je het mij vraagt.

“Ik zou volgende week vrijdag stoppen. Maar mijn bloeddruk is iets te hoog. Ik ga mijn benen niet op tafel leggen zodat iedereen kan zien hoe opgezwollen ik ben. Maar het gaat gewoon niet meer”, aldus Eva in een verklaring op haar eigen website. “Je moet voor je kind kiezen en dat wil ik ook als moeder. Maar de talkshow is mijn eerste kind. En het is heel moeilijk om dat te laten gaan. Daar moest ik wel even doorheen, maar natúúrlijk kies ik voor mijn kind.” En gelijk heeft ze.

Wat kan Eva trots zijn op deze recente reeks. Begrijp me niet verkeerd, ik was altijd al dol op deze vrouw, maar de afgelopen maanden was ze minder hard, bijna liefs zelfs. Een kant die ze natúúrlijk heeft, maar aan tafel bij Jinek niet altijd even duidelijk laat zien. Ik vond dat fijn. Zoals de tranen die afgelopen week nog vloeiden na het indrukwekkende verhaal van hockeyer Dennis Warmerdam.

En dan ook nog die hysterische uitzending waarin Helga van Leur een mug uit de lucht sloeg en waar vooral de reactie van Eva priceless was.

Hoogtepunt was uiteraard de heftige discussie tussen Farid Azarkan en Eva, waar uiteindelijk ook een kokende Michiel Vos zich mee bemoeide.

https://www.facebook.com/evajinekofficial/videos/ik-denk-achteraf-dat-het-niet-slim-was-zegt-farid-azarkan-over-de-nepadvertentie/2018398568380649/

 

Ik ga je missen Eva. Maar je gaat aan het grootste avontuur van je leven beginnen, daarvoor gun ik je alle goeds. En na de geboorte zien we je ongetwijfeld als herboren terug. Maar niet té herboren graag. We houden van je zoals je bent.