Na iedereen klaar, bakken maar, kan er vanaf vanavond ook geschilderd worden op NPO 1. NOS Journaal-grootheid Annechien Steenhuizen is namelijk het nieuwe gezicht van Project Rembrandt, waarin negenenveertig amateurschilders én Viola Holt keihard tegen elkaar strijden voor een ultieme hoofdprijs: exposeren in het Rijksmuseum.

https://www.facebook.com/ProjectRembrandt/videos/230369261175788/

 

De afvalrace staat daarnaast bol van de bekende koppen die de boel jureren: zo staan Jeroen Krabbé, André van Duin en Heleen van Royen op het programma. Maar het ultieme hoogtepunt is wat mij betreft de zoveelste tv-comeback van Viola Holt, die zichzelf opgaf voor dit programma. Eva Jinek had vrijdag alvast een voorproefje in haar talkshow.

https://www.facebook.com/NPO1/videos/798408743840243/

 

Kan me niet voorstellen dat La Holt het verder schopt dan deze eerste uitzending, waar er namelijk veertig mensen afvallen, hoeft ook niet. De PR voor de voormalige presentatrice én het programma heeft zijn werk dan namelijk al lang gedaan. Een combinatie van kunst, cultuur en entertainment voor een groot publiek blijft lastig, ik hoop dat ze met Project Rembrandt deze klus nu wél kunnen klaren. En dat Viola Holt een eigen schuldprogramma krijgt in de ochtend. Als vrouwelijke Bob Ross. Ik kijk gegarandeerd.