I got the Juice.
Zoek

Vriendendienst #6

De jaren negentig revival-trend is nog láng niet ten einde. Want terwijl Kelsey Grammer en zijn Frasier-team nog druk aan het onderhandelen zijn over een comeback, krijgen we na Roseanne, Fuller House, Murphy Brown en Will & Grace nóg een opgewarmde sitcom voorgeschoteld: Mad About You. Paul Reiser en Helen Hunt spelen opnieuw de hoofdrollen in de serie, die in originele vorm tussen 1992 en 1999 via NBC te zien was. Dit keer komt ie niet op een traditionele Amerikaanse zender of bekende streamingdienst: het relatief kleine en onbekende Spectrum is met de terugkeer aan de haal gegaan.

Maar hoe leuk het is dat Helen en Paul het weer doen, ik vraag me vooral af of Lisa Kudrow opnieuw gestalte gaat geven aan het iconische personage van Ursula Buffay. Want die ken je waarschijnlijk nog als bitchy tweelingzus van Phoebe uit Friends, Ursula is bekend geworden door Mad About You.

Nog voordat Friends begonnen was, maakte Lisa Kudrow sinds 1993 af en toe haar opwachting als de egoïstische serveerster van het favoriete restaurantje van Paul en Jamie in New York: Riff’s. Toen Lisa gecast werd als Phoebe in Friends besloten de producers van beide series om van de personages tweelingzussen te maken. Sinds 1995 dook Ursula daarom óók af en toe op in Friends en ook Helen Hunt speelde haar rol van Jamie in Friends, waar ze in Central Perk tegen Phoebe aanliepen, waarbij ze dachten dat ze dus met Ursula van doen hadden.

Door de seizoenen heen zagen we vooral Phoebe en Ursula samen in scènes, waarbij Ursula haar zus voornamelijk in de problemen bracht. Check hieronder een overzichtje van de heerlijkheden. Opdat we nooit vergeten.

ZE MOET TERUGKOMEN. HET MOET.

2 Comments
 1. Tessa

  10/03/2019 18:02

  Kudrow heeft al laatst toegegeven in een interview dat áls er een reboot kwam, dat ze er zeker wel open voor stond om er dan aan mee te willen werken. Nu is het dan nog de vraag, gaan ze haar vragen 🙂

  • Eric de Munck

   10/03/2019 20:28

   Serieus? OMG! Dan móeten ze haar wel vragen… <3
   Toch?

Leave a Comment