Iedereen die in de jaren tachtig en negentig is opgegroeid kan het introliedje van DuckTales waarschijnlijk nog steeds meezingen. En goed nieuws: het begint allemaal gewoon weer opnieuw. In Amerika kunnen ze er namelijk al een tijdje van genieten: maar nu zijn we in ons landje ook aan de beurt. De nieuwe afleveringen van DuckTales komen eraan!

De bekende stemmen van weleer zijn er niet meer bij, maar Disney Channel heeft wel een paar leuke verse exemplaren weten te strikken. Zo zal QMusic-dj Mattie Valk te horen zijn in de verse reeks afleveringen van de cartoon. Hij vertolkt drie bijrolletjes, onder meer als Borrel Boef. Ook Johnny Kraaijkamp jr. is met zijn stem ingezet in de tekenfilmserie.

De animatiereeks over de avonturen van Dagobert Duck en zijn familie, werd ooit uitgezonden door de NCRV en Net5 en telde toentertijd honderd afleveringen en een bioscoopfilm. Die laatste is trouwens op Netflix te bewonderen als je er alvast weer een beetje in zou willen komen.

De nieuwe reeks DuckTales bestaat uit 21 afleveringen en twee lange specials; deze zullen elke zaterdag om 08:45 uur op Disney Channel te zien zijn. De eerste nieuwe aflevering begint morgen! Als ultieme Dagobert Duck-fanaat kan ik niet wachten. Woo-Hoo!