Ik had al vrij weinig vertrouwen in een creatieve opleving van de Amerikaanse tv-industrie, maar de meest recente mottenbal die uit de kast getrokken gaat worden is wel een héél bijzondere: ALF. Je kent ‘m waarschijnlijk nog wel uit de gelijknamige sitcom uit eind jaren tachtig, over een buitenaards beest dat van de planeet Melmac in de garage van de familie Tanner (niet die uit Full House trouwens) terecht komt. Ik vond deze zogenaamde Alien Life Form met een neus als een croissant en een vreselijke irritante stem nooit echt boeiend, maar was in de vier seizoenen dat het bestond een enorm succes. Tijdens de laatste reeks namen de kijkcijfers een flinke duik, waarop zender NBC besloot te stoppen.

Omdat ALF eigenlijk nooit écht vergeten is en tot cultstatus verheven is, leek het de makers een goed idee om met een vervolg te komen. Je zou er ook voor kunnen kiezen om dat hoofdstuk te laten voor wat het is, maar nee, de kassa moet toch blijven rinkelen. Concreet is er nog weinig bekend over de plannen van Warner Bros. Television, al is één mogelijk plotidee dat ALF sinds de finale van de originele serie in 1990 gevangen gehouden is en dan nu ontsnapt en gaat bekijken hoe enorm de wereld in die 28 jaar veranderd is.

Waarschijnlijk gaat ALF het enige terugkerende karakter worden en zal -hoe voorspelbaar- wel in de garage van een nieuw gezin terechtkomen. Lekker divers, want dat is die andere trend waar je op televisie helemaal gek van begint te worden. Absoluut niet mijn kopje thee en het klinkt als behoorlijk vroege 1 april-grap, maar we gaan het zien. Samen met de speculaties van een terugkeer van Frasier zijn nu écht alle remmen los.