Iedere week pluis ik voor je de tv-gids door en geef je mijn ultieme tips voor de leukste en grappigste tv-programma’s om de donkere weg in het overvolle televisielandschap wat makkelijker te bewandelen.

Heel Holland Bakt – zondag 16 december 20:25 uur NPO 1

Na de bonusaflevering van vorige week gaat het nu écht beginnen. André van Duin loodst de kandidaten door alweer het zesde seizoen heen. En omdat kerst en Nieuwjaar dit jaar in de reeks vallen, kunnen ook de meest feestelijke gerechten dit jaargang meegenomen worden.

Helemaal Het Einde – maandag 17 december 20:30 uur RTL 4

Met een dubbele aflevering neemt RTL 4 afscheid van het tweede seizoen Helemaal Het Einde. Na Chili was Kaapverdië de afgelopen twaalf maanden het decor van de realityserie waarin Nederlandse gezinnen opnieuw beginnen. Wie gaat er terug naar huis (spoiler: zo’n beetje iedereen) en wie kiest er voor een definitieve toekomst in Kaapverdië?

Roast of Johnny de Mol – dinsdag 18 december 20:30 uur Comedy Central

Na de redelijk gelukte roasts van Gordon en Giel Beelen is de -G gelaten voor wat ie is en en zijn we bij de -J van Johnny de Mol terechtgekomen. Met een De Mol in het middelpunt viel het ongetwijfeld niet mee om geschikte BN’ers te vinden om de zoon van God door de mangel te halen, maar het is de makers aardig gelukt. Ik kijk vooral heel erg uit naar de bijdrage van Patty Brard, die in RTL Late Night met Twan Huys alvast een voorproefje van de festiviteiten gaf.

Jamie’s Quick & Easy Christmas – woensdag 19 december 21:00 uur 24Kitchen

Niet alleen tijdens de feestdagen, maar eigenlijk elke dag is Jamie Oliver mijn hoop in bange dagen. En omdat een echte vent het óók tijdens de kerst met beperkte middelen moet kunnen, komt Jamie Oliver in zijn Quick & Easy Christmas op 24Kitchen met allerlei tips and tricks op de proppen.

Expeditie Robinson 2018 Finale – donderdag 20 december 20:30 uur RTL 5

In een seizoen dat wel eeuwig leek te duren is de finale van Expeditie Robinson 2018 dan eindelijk daar. De opzet van de finale is hetzelfde als altijd, al is de arena dit jaar wel ultiem cool: de laatste show komt live vanuit de Ziggo Dome, met optredens van onder andere Corry Konings en I Am Aisha. Dominique, Jan en Gregory behoren tot de gelukkige finalisten, onbekende kandidaat Laurie viel vlak voor de finale af. Gelukkig voor haar is de stortvloed aan negatieve reacties daarmee ten einde gekomen.

Liefde Is… – donderdag 20 december 22:20 uur NPO 1

Programma’s over liefde: ze zijn al in alle vormen en maten de revue gepasseerd. Sophie Hilbrand neemt voor BNNVARA het fenomeen weer eens onder de loep en komt tot verrassende inzichten, óók over haar eigen relatie.

Evers Staat Op – vrijdag 21 december 06:00-18:00 uur SBS 6

Na 21 jaar neemt Edwin Evers officieel afscheid van het best beluisterde radioprogramma van Nederland: Evers Staat Op. Met een marathonuitzending van twaalf uur maar liefst. Het aardige is dat deze uitzendingen sinds dit voorjaar óók bij SBS 6 op televisie te bewonderen zijn, dus ook deze grootste finale. Is je dagje wel meteen lekker gevuld.

Evers Staat Op

Het best beluisterde radioprogramma van Nederland zie je nu ook elke werkdag LIVE op tv!Evers Staat Op | elke werkdag tussen 06.00 en 10.00 | SBS6

Geplaatst door SBS 6 op Maandag 14 mei 2018