Iedere week pluis ik voor je de tv-gids door en geef je mijn ultieme tips voor de leukste en grappigste tv-programma’s om de donkere weg in het overvolle televisielandschap wat makkelijker te bewandelen. Deze week: de kersteditie!

All You Need Is Love Kerstspecial – maandag 24 december 20:30 uur RTL 4

Er zijn niet veel zekerheden in het leven, maar de All You Need Is Love Kerstspecial is er absoluut eentje van. Voor de 26ste editie van de kerstversie van hét liefdesprogramma heeft RTL 4 maar liefst drie uur zendtijd vrijgemaakt. Veel tranen, dansende stewardessen en hartverwarmende herenigingen maken je kerstavond absoluut dit jaar ook weer compleet.

https://www.facebook.com/RTL4/videos/472277436630387/

 

Home Alone 1, 2 & 3 – maandag 24, dinsdag 25 en woensdag 26 december 20:30 uur SBS 6

Kevin en zijn verlaten huis hoort eigenlijk net als Robert ten Brink bij de absolute must-sees tijdens de feestdagen. Sinds vorig jaar heeft SBS 6 de uitzendrechten van Home Alone in handen en houdt ‘t dit jaar bij de eerste drie films. De sterren nemen per film wél enorm af, eigenlijk is vooral de eerste vooral de moeite waard. En ook meer dan prima om on demand mee te pakken.

https://www.facebook.com/SBS6/videos/742758016098846/

 

Gooische Vrouwen 2 – woensdag 26 december 20:30 uur RTL 4

Volgend jaar is het alweer tien jaar geleden dat de laatste aflevering van Gooische Vrouwen uitgezonden werd op RTL 4, maar gelukkig konden we dankzij twee bioscoopfilms toch nog eventjes genieten van de avonturen van Cheryl, Anouk, Claire en Roelien. Het laatste deel daarvan (de meest bezochte Nederlandse film evah) krijgen we op Tweede Kerstdag voorgeschoteld, al is ie via Videoland ook gewoon te bewonderen wanneer je maar wil. Inclusief de eerste film en alle vijf seizoenen van de serie.

Glennis Grace zingt Whitney, Live in Amsterdam – woensdag 26 december 22:00 uur NPO 3

2018 gaat de boeken in als hét jaar voor Glennis Grace. En ook al heeft haar deelname aan America’s Got Talent geen glanzende carrière aan de andere kant van de oceaan opgeleverd, haar strot blijft gouder dan goud. En omdat het allemaal ooit begon, verkocht ze haar tribute aan Whitney Houston in twee avonden uit. AVROTROS besloot om een camera mee te laten lopen en zendt de concertregistratie op Tweede Kerstdag uit. Toch lekker om de gourmet onder de loepzuivere klanken van Glennis enigszins te laten zakken.

I've been waiting for this day for so long and now it's finally here! The release of WHITNEY – a tribute by Glennis Grace. I'm so proud and excited and I would love to hear your comments! Thanks again for all the support. Love! ❤

Geplaatst door Glennis Grace op Vrijdag 21 december 2018

 

En mocht je op televisie nog niet genoeg ondergedompeld worden in de kerstsferen, dan heeft Netflix ook dit jaar weer het nodige voor je in petto.

The Holiday Calendar – Netflix

In The Holiday Calendar ontvangt fotografe Abby (gespeeld door The Vampire Diaries-actrice Kat Graham) een magische adventskalender die haar kerstmis lijkt te voorspellen. En hij helpt haar ook behoorlijk op weg in haar liefdesleven!

The Christmas Chronicles – Netflix

Een film die écht bij de hele familie in de smaak valt? Kijk de hilarische kerstfilm The Christmas Chronicles. Een broer en zus proberen de kerstman te betrappen, maar dreigen daarmee kerstmis voor de hele wereld te verpesten. Als de kerstman de bak in draait, lijkt het feest helemaal voorbij.

The Princess Switch – Netflix

Bakker Stacy de Novo (Vanessa Hudgens) doet mee aan een koninklijke bakwedstrijd. Wanneer blijkt dat ze als twee druppels water op de toekomstige prinses lijkt, besluiten de dames eventjes van leven te wisselen. En dat heeft een hoop (romantische) gevolgen uiteraard.

A Very Murray Christmas – Netflix

Bill Murray heeft een héle gezellige kerstspecial op Netflix staan. En hoewel hij bang is dat er niemand langskomt voor zijn kerstfeestje, zijn onder anderen George Clooney, Miley Cyrus, Chris Rock en bijna alle andere Hollywoodsterren van de partij.

Ho ho ho. Fijne kerstdagen!