Iedere week pluis ik voor je de tv-gids door en geef je mijn ultieme tips voor de leukste en grappigste tv-programma’s om de donkere weg in het overvolle televisielandschap wat makkelijker te bewandelen. Deze week: de Oud & Nieuw-editie!

Het Beste van ABBA & ABBA in Concert – maandag 31 december 20:35u NPO 3

Met een tweede Mammia Mia-film én een coveralbum van Cher was ook 2018 weer een echt ABBA-jaar. En in 2019 zou het alleen nog maar beter moeten worden met een hologramtour én twee nieuwe nummers van de nog steeds mateloos populaire band. Reden genoeg voor AVROTROS om hun Oudejaarsavond aan het viertal te wijden met een muziekspecial en het live-concert van ABBA uit 1979. Dat geeft met meeblèren van Happy New Year toch ineens wat meer glans.

Fout & Nieuw – maandag 31 december 22:30u RTL 4

Een beetje Ik Hou van Holland dankzij het quizelement en een beetje RTL Boulevard met Luuk met z’n bekende viralfilmpjes. Hoe Fout & Nieuw er precies uit gaan zien is me nog niet helemáál duidelijk, maar ik breng mijn laatste uurtjes van 2018 met liefde door met Beau, Luuk en een gillende Patty Brard.

Redbad – dinsdag 1 januari 22:00u NPO 3

Het was in 2018 één van de allergrootste flops uit de Nederlandse filmgeschiedenis. Of dat nou kwam door de bloedhete zomer of door het feit dat ie een paar maanden later gewoon in vier delen uitgezonden zou worden op televisie is niet helemaal duidelijk. Misschien voldeed ie kwalitatief gezien óók niet helemaal aan alle eisen. Hoe dan ook, je kunt er nu zelf over oordelen, op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag is Redbad te zien bij AVROTROS op NPO 3. Inclusief extra materiaal!

Jinek – dinsdag 1 januari 22:35u NPO 1

Het beste begin van 2019 komt in de vorm van Eva Jinek. De enige talkshow van dit moment met de beste balans, de leukste gasten en de goede vragen als je het mij vraagt. Tel daarbij een vers bevallen en dolgelukkige presentatrice op en de messen zijn weer geslepen voor een wederom spetterend seizoen. Ik kan niet wachten. Eenmalig om 22:35u op dinsdag, daarna weer vertrouwd om 23:05u op NPO 1.

MolTalk: The Kick-Off – woensdag 2 januari 21:00u NPO 3 & Wie is de Mol – zaterdag 5 januari 20:30u NPO 1

Begin van een nieuw jaar, dan is het automatisch tijd voor De Mol om bovengronds te komen. Op zaterdag start de nieuwe reeks met Rik van de Westelaken als kersverse presentator. Ook het natafelen blijft met MolTalk gehandhaafd, daar is het presentatieduo met Chris Zegers en Margriet van der Linden vertrouwd gebleven. Officieel ook pas vanaf zaterdag, maar de aftrap is lekker al op woensdag. Om de eerste Mol-honger alvast te stillen.

The Simpsons – donderdag 3 januari 20:30u FOX

Met aflevering 640 (!!!) gaat het dertigste (!!!!!) seizoen van The Simpsons ook in Nederland eindelijk van start. Bart doet alsof ie eventjes dood is geweest en de hemel gezien heeft. Daar moet dan weer een film over gemaakt worden en tijdens het castingproces zijn er audities voor allerlei rollen, waardoor de stemmen van onder andere Emily Deschanel en Gal Gadot hun opwachting maken. Deze serie gaat voor eeuwig bestaan. Voor eeuwig. En terecht ook.

De Nationale Zwelgavond – vrijdag 4 januari 20:25u NPO 3

Een goed voornemen voor 2019 zou wellicht kunnen zijn dat we allemaal wat opener en eerlijk zijn over onze problemen en niet steeds de fucking perfectie uit willen hangen op social media. Tim den Besten geeft daar alvast een prima voorzetje mee tijdens De Nationale Zwelgavond. De thema-avond is een ode aan de menselijke misère. Met gasten als Georgina Verbaan, Tosca Niterink en Roy Donders leg ik de tissues al klaar. Waarschijnlijk enkel voor de tranen van het lachen.